Hvad er akupunktur?

Akupunktur hos Akupunkturklinikken Frydenlund

En flere tusinde år gammel kinsisk behandlingsmetode

Akupunktur er en mere end 4000 år gammel kinesisk behandlingsform og en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). TCM er en lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måder adskiller sig fra den vestlige terminologi.

Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse, dvs en opfattelse af mennesket som en helhed.
Derfor behandles også både det fysiske og det psykiske – Og ikke kun symptomet.

Ifølge kinesisk filosofi fordeler livsenergien kaldet Qi sig i kroppen via et netværk, meridianer , som igen er relateret til vores organer. Hvis der opstår en ubalance eller en blokering af Qi i kroppens energisystem, vil kroppen reagere med symptomer på sygdomme. Hensigten med akupunktur er at skabe balance mellem Yin og Yang og at sørge for, at livsenergien Qi  kan cirkulere frit og i de rigtige retninger i kroppens energibaner, meridianerne.

Akupunktur betyder behandling med nåle og er en afbalancerende behandlings system.

Ved akupunkturbehandling indføres tynde, sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på kroppen. Punkterne har via energibanerne forbindelse til hele kroppen og dens funktioner.

På den måde stimuleres kroppens egen evne til at genoprette ubalancen for herved igen at skabe sundhed og balance.

I Vesten blev akupunktur først anerkendt i 1979, hvor Verdenssundhedsorganisationen, WHO erklærede akupunktur velegnet til behandling af en række specifikke lidelser.

>> Se priser eller læs om  >> hvordan behandlinger foregår